Skip to content Skip to footer
πιστοποιημένος σύμβουλος

Τι είναι ο πιστοποιημένος
σύμβουλος θηλασμού

Είναι ένας επαγγελματίας υγείας (ιατρός, νοσηλευτής-τρια, μαία κλπ ) που έχει πάρει διεθνή πιστοποίηση από το IBLCE (International Board of Lactation Consultant Examiners ) μετά από γραπτές εξετάσεις που διεξάγονται ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο, δύο φορές το χρόνο.

Ονομάζομαι Παρασκευή ( Εύη ) Θώμου και γεννήθηκα στη Φλώρινα.

Αφού ολοκλήρωσα εκεί τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή μου, εισάχθηκα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απ’ όπου αποφοίτησα με βαθμό πτυχίου <<Λίαν Καλώς >>.

Στη συνέχεια υπηρέτησα στο Αγροτικό Ιατρείο Φλαμπούρου Φλώρινας (υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου) για ένα χρόνο και έπειτα ξεκίνησα την ειδίκευσή μου στην Παιδιατρική ειδικότητα. Η περίοδος αυτή της εκπαίδευσής μου περιλαμβάνει θητεία στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων (<<ΝΕΠΘ>>- πρώην Λοιμωδών) Θεσσαλονίκης, στο Wishaw General Hospital (NHS Lanarkshire, Scotland, United Kingdom) καθώς και στο Νοσοκομείο <<Γ. Γεννηματάς >> Θεσσαλονίκης.

Από την απόκτηση της ειδίκευσης στην Παιδιατρική και μετά, διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη της Κοζάνης(2008).

Οι λοιμώξεις ήταν πάντα το αντικείμενο που ξεχώριζα στην ειδικότητά μου, μιας και καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος των παιδιατρικών νοσημάτων.

Η ενασχόλησή μου με το μητρικό θηλασμό ήρθε σαν συνέχεια των προσωπικών αλλά και των επαγγελματικών μου αναζητήσεων σε θέματα λοιμώξεων, αλλεργικών αντιδράσεων, δυσκολιών για την έναρξη εγκατάσταση και διατήρηση του θηλασμού, επιστροφής της μητέρας στη δουλειά. Με έκπληξη αλλά και λύπη διαπίστωσα ότι εμείς, οι επαγγελματίες υγείας, δεν είμαστε επαρκώς και σωστά καταρτισμένοι στα περισσότερα-αν όχι όλα- θέματα που αφορούν στο θηλασμό!

Αποφάσισα λοιπόν να ασχοληθώ διεξοδικά και βήμα βήμα ανακάλυψα ένα καινούριο πεδίο γνώσεων να ανοίγεται μπροστά μου! Οι προκλήσεις που καλούμαι να αντιμετωπίσω είναι πολυποίκιλες, δεδομένου του γεγονότος ότι πρόκειται για αδιαίρετη δυάδα (μητέρα-βρέφος), πράγμα που το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό.

Στο εξωτερικό τα δεδομένα εξελίσσονται και η ενημέρωση είναι καθημερινή, ενώ οι γνώσεις αναθεωρούνται διαρκώς. Αυτό είναι μια πρόκληση για μένα που αποφάσισα να ανταποκριθώ. Το όνειρό μου είναι να μπορεί να γίνει αυτό και στην Ελλάδα! Να υπάρξει η κατάλληλη οργάνωση, ώστε να προσφερθεί η απαιτούμενη βοήθεια σε όλες τις οικογένειες που τη χρειάζονται και την αποζητούν. Να παρέχεται σε αυτούς που το θέλουν, η σωστή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση για κάθε απορία, βγαίνοντας από τα στεγανά της μέχρι τώρα εκπαίδευσής μας.

Αν και είμαστε θηλαστικά, ο θηλασμός είναι κάτι που πρέπει να διδαχθεί! Αυτό σημαίνει ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν είναι όλες οι δυάδες ίδιες, όπως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.

Αυτά και άλλα πολλά με ώθησαν στη δημιουργία ενός εντελώς νέου χώρου, όπου θα μπορούν να γίνονται μαθήματα προγεννητικά αλλά και μετά τον τοκετό, ενημερώσεις για ό,τι καινούριο κυκλοφορεί, διάγνωση και – στο μέτρο του εφικτού- επίλυση προβλημάτων που τυχόν προκύπτουν, υποστήριξη της οικογένειας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της στο θηλασμό, αντιμετώπιση καταστάσεων που χρειάζονται διεξοδική λύση, συνεργασία με άλλους επιστήμονες υγείας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η οικογένεια αλλά και εφαρμογή νέων τεχνικών σε διάφορους τομείς.

Επίσης στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν αντικείμενα που μπορεί να είναι χρήσιμα για την προάσπιση, την προαγωγή, την εγκατάσταση και τη διαφύλαξη του μητρικού θηλασμού. Το προσωπικό είναι πρόθυμο να σας συμβουλεύσει και να σας εξυπηρετήσει.

Με χαρά λοιπόν σας περιμένω να μιλήσουμε για τα σχέδια και τις ανάγκες σας, ώστε να οργανώσουμε το καλύτερο δυνατό για εσάς και την οικογένειά σας.

Το συμβουλευτικό κέντρο θα λειτουργεί με ραντεβού, σεβόμενοι τους κανόνες υγιεινής και την προστασία προσωπικών δεδομένων.

 

H Αρχή

Τα βασικά για τον θηλασμό

Η συνέχεια

μετά τον πρώτο χρόνο

Τα νέα μας

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Υποστήριξη

Απάντηση στις ερωτήσεις σου
Lactationland.gr

Οι υπηρεσίες μας

Τα πάντα για τον θηλασμό

Διέυθυνση

Κοζάνη —
Ελ. Βενιζέλου 33
Κοζάνη, ΤΚ 50100

Email-Τηλέφωνο

info@lactationland.gr

2461038283

Κινητό 6944915169

Newsletter

Lactationland.gr © 2024. Δημιουργία και Φιλοξενία  webterior.gr